Ny iPhone-app gir økt bilsikkerhet

Ny teknologi gjør hverdagen vår stadig enklere, og med mobilen i lomma er til og med bilvedlikehold og -sikkerhet blitt en lek. Selskapet TyreSafe har nemlig utviklet en helt ny app i et forsøk på å øke trafikksikkerheten. Appen Tyre Safety Companion er tilgjengelig både for Apple- og Android-enheter, og kan lastes ned helt gratis fra App Store eller Google Play.

Med denne appen har du praktiske råd og tips om veisikkerhet og vedlikehold i lomma. Appen gir deg for eksempel tips om hva du skal gjøre ved punktering og om hvordan du raskest mulig får hjelp i en nødsituasjon på veien. I tillegg gir appen informasjon om hvordan du kontrollerer både dekktrykk og mønsterdybde, slik at du kan sørge for at alt er i orden før du starter på kjøreturen. Hvis du oppdager at dekkene dine er for slitt kan du enkelt kjøpe nye på nettet hos dekkonline.

Finn riktig dekktrykk med mobilen

TyreSafe har også lansert en egen app for iPhone og iPad som gjør det lekende lett å finne riktig dekktrykk for nettopp din bil. Med denne praktiske appen har du til enhver tid tilgang til riktig dekktrykk for ønsket last og hastighet. Appen benytter en svært omfattende database med nøyaktig og oppdatert data om de aller fleste kjøretøy på markedet. Mange sjåfører unngår å kontrollere dekktrykket nettopp fordi det er for tungvint, men med denne appen har man ikke lenger noen unnskyldning.

Det å kjøre med feil dekktrykk kan utgjøre en alvorlig risiko ettersom både grep og styregenskaper i stor grad påvirkes av trykket i dekkene. Feil dekktrykk medfører dessuten ekstra slitasje, så det er penger å spare på å bruke slike verktøy. Appen bør brukes minst én gang i måneden, og før alle lengre kjøreturer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top